29-11-09

November.

 

 

 

" Wat is voor jou November ... ? "

vroeg ik op zekere dag nog aan haar ...

 

NOVEMBER 009

 

 " Oooooh, " antwoordde ze .

" Dat zijn die donkere dagen voor de Kerst ...  "

 

NOVEMBER 015

 

"  Met  zéér veel regen,

en van die onverwachtse, fikse hagelbuien ... ! "

 

NOVEMBER 021

 

Ik knikte. " Mà-ààààààr ... " vroeg ik verder ...

" Dat is ook de tijd voor de hutsepotten ... :-))) ! " zei ze me .

 

NOVEMBER 001

 

" Inderdaad ... " glimlachte ik  ...

 

NOVEMBER 003

 

" Maar November,  " antwoordde ze meteen  terug,

" Gaf ons dit jaar nog veel meer ... ! "

 

NOVEMBER 008

 

" Ah ja  Naomi ... ?

Vertel is ne keer ... ? "

 

NOVEMBER 007

 

" Zoals die aangename toneelopvoering ... :-)))! " zei ze me

 

NOVEMBER 010

 

" We moesten wél effe aanschuiven hé. Mààr eens in de zaal  gezeten ... ? "

 

NOVEMBER 011

 

" Zaten wij wel goed hé ...  :-))) ! "

 

NOVEMBER 012

 " Absoluut " , lijkt deze dame  in de rij  voor ons wel te zeggen ...

 

" Het WAS ook goed Naomi  ...  :-))) ! "

 

NOVEMBER CULINAIR PARKHOTEL 031

 

Wordt beslist nog vervolgd ... :-)))

 

Tot dan ... !

 

 

 

 

 

 

 

19-11-09

DE WEEK VAN DE SMAAK IN DE PANNE.

 

 

 

 

Alvorens te beginnen,

wil ik graag deze twee Chef-koks aan jullie voorstellen ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 005

Steve ( met snor) Van Hotel Cajou en aan John van het Parkhotel.

Wat hebben wij zoal gezien,

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 002
 

gehoord ,

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 015

en vooral gegeten ... ?

 

Als eerste kregen we gisterenavond in het Parkhotel:

een lekkere Kirr... :-)))

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 012

 Daarna kwam het voorgerecht,

( bereiding door Hotel Cajou)  en dat was een:

Carpaccio van rundsvlees met gegrild Turks brood en aïoli

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 019

TER INFO ...

Carpaccio is een gerecht van dungesneden rauw vlees. Het werd bedacht in 1950 in Venetië ( Italië ),

 en is ondertussen ingeburgerd in heel Europa en het Middelands Zeegebied.

Turks brood:( pide ) is een plat brood, meestal rond of ovaal.

Het is zeer luchtig en smaakvol. Het wordt gebakken bij hoge temperatuur, waardoor het een dunne korst heeft.

Turks brood is moeilijk te bewaren ...

 

Aïoli: is een eenvoudig te bereiden knoflooksaus, die veel gebruikt wordt aan de Middelandse Zee,

bij salades, koud vlees, vis, pastasalades en als tapa bij brood.Het woord aïoli is een samentrekking van knoflook ( ail ) en olie ( oli ).

Het woord is via het Frans in het Nederlands terechtgekomen, en wordt vaak ook met een trema geschreven: aïoli dus ...

 

De wijn die we bij dit gerecht kregen was een:

 No' man's Land red. ( uit Bulgarije- Tracian Lowlands.)

5

Deze wijn is afkomstig van wijngaarden gelegen op het drielandenpunt van Bulgarije, Griekenland en Macedonië.

Ze bestaat voor 75% uit cabarnet souvignon en 25% merlot. Gedurende tien maanden lag ze gelagerd in Bulgaarse en Franse eik.

 No Man's Land red heeft een aantrekkelijke neus van vanille, rood en zwart fruit; een frisse, intens fruitige smaak en zachte tanninestructuur ...

 

Beslist is uitproberen ... :-) !

 

* * *

 

Het hoofdgerecht. ( Bereiding door het Parkhotel )

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 020

Dat was :

Gegrilde lamskoteletjes met bergkruiden,

pittige auberginesrelish en tomatensalade met dragon en gerijpte feta.

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 021

( Njammie ... :-))) !

Steak en friet behoren niet tot de  tradionele Turkse keuken.

lam, feta, kruiden en diverse soorten groenten en fruit daarentegen wel !

Relish is een soort compote, die je kunt maken van heel veel groenten of fruit,

die je serveert bij vleesgerechten.

De smaak kan zoet, mild, of juist heel pikant zijn ... :-))) !

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 022

Het was UITERMATE lékker ... :-))) !

De wijn die we bij dit gerecht kregen was een Château Kefraya. ( uit Libanon- Bekaa Valley )

Chateau%20Kefraya

Château Kefraya is een krachtige en kruidige robijnrode wijn van 45% cabarnet sauvignon, 10% mourvédre en 45% syrah.

Ze werd opgevoed in nieuwe en oude eikenhouten vaten en heeft een complexe neus van o.a. donker fruit en specerijen.

Een Krachtige, geraffineerde wijn ...  :-))) !

 

 

Het Dessert:

dat was Baklava ... :-)))  ! ( Bereiding door Hotel Cajou )

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 031 BAKLAVA

Baklava bestaat uit laagjes filoddeeg, wat lijkt op bladerdeeg,

gevuld met gemalen stukjes noot, doorgaans walnoot of pistache.

Het geheel wordt doordrenkt met een zoete siroop van suiker of honig.

 Vaak wordt Baklava op een grote schaal gemaakt, en vervolgens in kleine stukjes gesneden. 

Omdat baklava erg zoet is, wordt ze vaak geserveerd met een kop koffie .

Mmmmmm ....

ook dit gerecht was om je duimen en vingers af te likken ... :-))) !

Nog méér sfeerfoto's ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 013
 

onze tafelgenoten ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 014

alle fijnproevers zaten gezellig bij elkaar ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 010

We hadden ook bereidwillige en vriendelijke,

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 032

vlotte, bediening ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 016

Onze gastspreker  was niemand minder dan Eric de Mearteleire ...

Na de maaltijd had Manlief voor mij zijn boek gekocht ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 030 BOEK 2

" Geschiedenis op uw bord ...  "  Wat zal ik daarvan nog genieten ... :-))) !

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 027 BOEK

De beiden koks, de gastspreker,  het personeel  en  eigenaars van het Parkhotel,

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 026

 werden door iedereen met een hartelijk applaus bedankt

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 015

Al de info over de gerechten en de wijnen vond ik hier ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 009

Ik mocht ook even in de keuken  van het Parkhotel ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 004

een kijkje gaan nemen ... :-))

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 003

Mijn conclussie was ... ?

De week van de smaak mag voor mijn part op deze manier

 wel een ganse maand blijven duren ... :-))) !

En dat allemaal aan zulke democratische prijzen zeg ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 034

Chapeau voor de cultuurdienst van De Panne en aan alle medewerkers hoor ... ! 

Dat gaan we zéker nog een keertje overdoen hé ...

En ook het Pier Kloeffe bier dat wij achteraf mochten nuttigen smaakte ons overheerlijk ... :-)))

 

 DE WEEK VAN DE SMAAK ... :-))) ! KLIK HIER

 

 

Dà-aaaaaaaaaaaaag ... :-))) !

 

 

 

 

 

 


18-11-09

Geneugtes des leven.

 

 

 

 

Lalalala lala laaa ... :-)))

Wij gaan vanavond goedkoop op restaurant ... !

Zie maar  ...

WEEK VAN DE SMAAK 1 DE PANNE 013

onze bonnetjes heb ik al ... :-))) !

Het is de week van de smaak en wij gaan lékker proeven van verschillende:

 Turksgetinte gerechten ...

Baronneke blijft thuis, * Deuuuh : Moet dat nu echt vrouwke ... ? *

WEEK VAN DE SMAAK 1 DE PANNE 023

Weet je wat ? ik geef je alvast wat lekkere brokken ...

WEEK VAN DE SMAAK 1 DE PANNE 017

Want wij gaan straks naar àndere Meesterkokken ... :-))) !

Tralalala lala lalaaaa ... !

De éne is Steve van Hotel Cajou in De Panne , en de andere kok is:  die van het Parkhotel zelf .

Wordt beslist nog vervolgd.

Tot dan ... :-)))

Tralala  lalaaaaaaaaaaa ... :-))) !

 

 



 

12-11-09

HAPPY HOUR: in NOVEMBER 2009.

 

 

 

 

 

UW  WIJK ...  MIJN WIJK  ...  ?

HAPPY HOUR NOVEMBER 033

Dàt is ONZE WIJK ... :-))) !

ONZE WIJK, DUMONTWIJK

Joehoe ... :-))) !

HAPPY HOUR NOVEMBER 022

Weet je ...

HAPPY HOUR NOVEMBER 050

Met plezier woon ik in mijn wijk,

OPEN MONUMENTENDAG 2008 KL nw 022

Tussen verschillende mensen ...

Arm of rijk.

HAPPY HOUR NOVEMBER 008

Wie het is,

maakt voor mij geen verschil,

HAPPY HOUR NOVEMBER 037

Omdat ik

er het beste van maken wil.

HAPPY HOUR NOVEMBER 009

Verschillende culturen wonen hier samen,

dat zal iedereen moeten beamen ...

HAPPY HOUR NOVEMBER 039

Doch, Iedereen is voor mij gelijk,

Wij wonen SAMEN in één en dezelfde wijk.

HAPPY HOUR NOVEMBER 011

Vriendelijk groet ik ieder mens ...

HAPPY HOUR NOVEMBER 036

Kijk niet naar huidskleur

En stel geen grens ...

HAPPY HOUR NOVEMBER 042

U bent mij allen evenveel waard,

Discrimineren ... ?

 Ligt niet in mijn aard.

HAPPY HOUR NOVEMBER 033

Komt u misschien uit een ander land ... ? 

Puh . ...

HAPPY HOUR NOVEMBER 007

 

 En dan ... ?

Dan reik ik u graag een helpende hand.

HAPPY HOUR NOVEMBER 040

Om samen iets van dit leven te maken ... :-))) 

HAPPY HOUR NOVEMBER 047

Of...  in een gesprek met u te raken ... !

HAPPY HOUR NOVEMBER 030

 

 Zo kijk ik tegen u allen aan,

Het maakt mij niet uit, waar u komt vandaan !

HAPPY HOUR NOVEMBER 012

Dat u er allen

 Ook zo over mag denken,

Dan zal het ons samen...

HAPPY HOUR NOVEMBER 027

 

 nog véél vreugde kunnen schenken ... :-))  

HAPPY HOUR NOVEMBER 021

Daar zal ik iedere dag voor strijden, ...

HAPPY HOUR NOVEMBER 046

 

Om U te omarmen ...

En niet te mijden.

HAPPY HOUR NOVEMBER 020

Hier ga ik voor, ... !

Dit is mijn song ... :-))) 

HAPPY HOUR NOVEMBER 049

Wat zou het mooi zijn

als dit voor ALTIJD kon ... ! 

 

Met vriendelijke groet ...

HAPPY HOUR NOVEMBER 043

 

Van onze jongsten uit de Dumontwijk hé ... :-))) !

 

HAPPY HOUR NOVEMBER 044

 

Graag tot de volgende afspraak ... :-))) !

 

HAPPY HOUR NOVEMBER 017

 

En wederom ... 

 

HAPPY HOUR NOVEMBER 051

 

 in het Parkhotel ... :-))) !

 

HAPPY HOUR NOVEMBER 052

 

 

 See you in December ... !

 

 

Bye byeeeeeeeeeeeeeeeeeee ... :-))) !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

04-11-09

Wat voorafging.

 

 

Herfstgeluk.

 

 

Het is guur weer, het regent ...

De wind speelt met de kap van haar regenjas.

Ze houdt die stevig vast en loopt met haar neus naar de stoep.

Ik volg.

 

Maar na een paar stappen bedacht ze zich.  Ze  laat los.... en kijk,!

De wind blaast metéén de kap van haar hoofd  !

Haar blonde haren waaien alle kanten op,

en koele regendruppels rollen langs haar gezicht naar benee .

 

" Dít is het helemaal ... " zegt ze tegen me

" Gewoon een zotte HERFSTdag ... :-))) ! "

Ze lacht ...

 

Nog een paar passen te gaan en we zijn terug thuis.

Daarna volgt meteen warme soep, een douche,

en daarna kruipt ze dicht tegen me aan op de bank.

Tv aan, Plaid erbij, en ondertussen tikt de regen verder op de ruiten.

 

 " Dit is het helemaal ... " zeg ik.

" Gewoon een knusse HERFSTavond ... :-))) !

Ik lach ...

Mijn afbeeldingen5

Ze knikt ... :-))) !

 

 

 

See youuuuuuuuuuu ... !

 

 

 

Ps: Wat voorafging ... ? *KLIK HIER *