19-11-09

DE WEEK VAN DE SMAAK IN DE PANNE.

 

 

 

 

Alvorens te beginnen,

wil ik graag deze twee Chef-koks aan jullie voorstellen ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 005

Steve ( met snor) Van Hotel Cajou en aan John van het Parkhotel.

Wat hebben wij zoal gezien,

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 002
 

gehoord ,

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 015

en vooral gegeten ... ?

 

Als eerste kregen we gisterenavond in het Parkhotel:

een lekkere Kirr... :-)))

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 012

 Daarna kwam het voorgerecht,

( bereiding door Hotel Cajou)  en dat was een:

Carpaccio van rundsvlees met gegrild Turks brood en aïoli

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 019

TER INFO ...

Carpaccio is een gerecht van dungesneden rauw vlees. Het werd bedacht in 1950 in Venetië ( Italië ),

 en is ondertussen ingeburgerd in heel Europa en het Middelands Zeegebied.

Turks brood:( pide ) is een plat brood, meestal rond of ovaal.

Het is zeer luchtig en smaakvol. Het wordt gebakken bij hoge temperatuur, waardoor het een dunne korst heeft.

Turks brood is moeilijk te bewaren ...

 

Aïoli: is een eenvoudig te bereiden knoflooksaus, die veel gebruikt wordt aan de Middelandse Zee,

bij salades, koud vlees, vis, pastasalades en als tapa bij brood.Het woord aïoli is een samentrekking van knoflook ( ail ) en olie ( oli ).

Het woord is via het Frans in het Nederlands terechtgekomen, en wordt vaak ook met een trema geschreven: aïoli dus ...

 

De wijn die we bij dit gerecht kregen was een:

 No' man's Land red. ( uit Bulgarije- Tracian Lowlands.)

5

Deze wijn is afkomstig van wijngaarden gelegen op het drielandenpunt van Bulgarije, Griekenland en Macedonië.

Ze bestaat voor 75% uit cabarnet souvignon en 25% merlot. Gedurende tien maanden lag ze gelagerd in Bulgaarse en Franse eik.

 No Man's Land red heeft een aantrekkelijke neus van vanille, rood en zwart fruit; een frisse, intens fruitige smaak en zachte tanninestructuur ...

 

Beslist is uitproberen ... :-) !

 

* * *

 

Het hoofdgerecht. ( Bereiding door het Parkhotel )

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 020

Dat was :

Gegrilde lamskoteletjes met bergkruiden,

pittige auberginesrelish en tomatensalade met dragon en gerijpte feta.

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 021

( Njammie ... :-))) !

Steak en friet behoren niet tot de  tradionele Turkse keuken.

lam, feta, kruiden en diverse soorten groenten en fruit daarentegen wel !

Relish is een soort compote, die je kunt maken van heel veel groenten of fruit,

die je serveert bij vleesgerechten.

De smaak kan zoet, mild, of juist heel pikant zijn ... :-))) !

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 022

Het was UITERMATE lékker ... :-))) !

De wijn die we bij dit gerecht kregen was een Château Kefraya. ( uit Libanon- Bekaa Valley )

Chateau%20Kefraya

Château Kefraya is een krachtige en kruidige robijnrode wijn van 45% cabarnet sauvignon, 10% mourvédre en 45% syrah.

Ze werd opgevoed in nieuwe en oude eikenhouten vaten en heeft een complexe neus van o.a. donker fruit en specerijen.

Een Krachtige, geraffineerde wijn ...  :-))) !

 

 

Het Dessert:

dat was Baklava ... :-)))  ! ( Bereiding door Hotel Cajou )

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 031 BAKLAVA

Baklava bestaat uit laagjes filoddeeg, wat lijkt op bladerdeeg,

gevuld met gemalen stukjes noot, doorgaans walnoot of pistache.

Het geheel wordt doordrenkt met een zoete siroop van suiker of honig.

 Vaak wordt Baklava op een grote schaal gemaakt, en vervolgens in kleine stukjes gesneden. 

Omdat baklava erg zoet is, wordt ze vaak geserveerd met een kop koffie .

Mmmmmm ....

ook dit gerecht was om je duimen en vingers af te likken ... :-))) !

Nog méér sfeerfoto's ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 013
 

onze tafelgenoten ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 014

alle fijnproevers zaten gezellig bij elkaar ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 010

We hadden ook bereidwillige en vriendelijke,

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 032

vlotte, bediening ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 016

Onze gastspreker  was niemand minder dan Eric de Mearteleire ...

Na de maaltijd had Manlief voor mij zijn boek gekocht ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 030 BOEK 2

" Geschiedenis op uw bord ...  "  Wat zal ik daarvan nog genieten ... :-))) !

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 027 BOEK

De beiden koks, de gastspreker,  het personeel  en  eigenaars van het Parkhotel,

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 026

 werden door iedereen met een hartelijk applaus bedankt

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 015

Al de info over de gerechten en de wijnen vond ik hier ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 009

Ik mocht ook even in de keuken  van het Parkhotel ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 004

een kijkje gaan nemen ... :-))

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 003

Mijn conclussie was ... ?

De week van de smaak mag voor mijn part op deze manier

 wel een ganse maand blijven duren ... :-))) !

En dat allemaal aan zulke democratische prijzen zeg ...

WEEK VAN DE SMAAK 2 DE PANNE 034

Chapeau voor de cultuurdienst van De Panne en aan alle medewerkers hoor ... ! 

Dat gaan we zéker nog een keertje overdoen hé ...

En ook het Pier Kloeffe bier dat wij achteraf mochten nuttigen smaakte ons overheerlijk ... :-)))

 

 DE WEEK VAN DE SMAAK ... :-))) ! KLIK HIER

 

 

Dà-aaaaaaaaaaaaag ... :-))) !

 

 

 

 

 

 


Commentaren

best online store
http://www.brandmavin.com

Gepost door: kiki36890 | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

http://www.brandmavin.com" target="_blank">http://www.brandmavin.com">http://www.brandmavin.com

Gepost door: kiki36890 | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

http://www.brandmavin.com

In order to meet Christmas, as long as the new and old
customers to buy the corresponding product on this site, both
a gift, so stay tuned! !

(I)Our Company is Online store, and we alawys offer top quality sport shoes, famous brand shoes and sportswear at good price.

(II) In the past 6 years, we have sent great many products to the customers in USA, Europe, ASIA and other area, also we have lots of experience in dealing with online business oversea

(III) Generally, Goods are delivered in fast and safety way Of course, shoes and clothing will be packaged in original box with tags

http://www.brandmavin.com

HOT SELL Product Brand is below:
UGG BOOT ,nike shoes,air jordan shoes,nike shox shoes,gucci shoes ,true religion jeans, ed hardy jeans,coogi jeans,affliction jeans, Laguna Beach Jeans,ed hardy T-shirts,Coogi T-shirts,Christian Audigier T-shirts,Gucci T-shirts,Polo T-shirts,coach handbag,gucci handbag,prada handbag,chanel handbag .
Air jordan(1-24)shoes $33
UGG BOOT $50
Nike shox(R4,NZ,OZ,TL1,TL2,TL3) $35
Handbags(Coach lv fendi d&g) $35
Tshirts (Polo ,ed hardy,lacoste) $16
Jean(True Religion,ed hardy,coogi) $30
Sunglasses(Oakey,coach,gucci,Armaini) $16
New era cap $15
Bikini (Ed hardy,polo) $25
free shipping

New to Hong Kong : Winter Dress

---**** NHL Jersey Woman $ 40 ---**** NFL Jersey $ 35
---**** NBA Jersey $ 34 ---**** MLB Jersey $ 35
---**** Jordan Six Ring_m $36 ---**** Air Yeezy_m $ 45
---**** T-Shirt_m $ 25 ---**** Jacket_m $ 36
---**** Hoody_m $ 50 ---**** Manicure Set $ 20 ... ...

http://www.brandmavin.com

Gepost door: kiki36890 | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

Amai, dat moet de moeite geweest zijn. Ik denk dat ik dat ook wel lust. Hopelijk heb je Charlie nadien wat extra brokken gegeven.
PS: Het lijkt wel of je een spamaanval hebt ondervonden aan de berichten voor mij te zien. Stuur die trees ne naaktfoto van koningin Fabiola en ge ziet die nooit meer terug.

Gepost door: Berre | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

Idd Klaverke , deze mensen verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden . Iedereen die zelf wel eens in de keuken staat weet zelf ook wel dat er veel tijd in kruipt ; van de ovenverse broodjes tot het mega-super-lekker dessertje en dan nog die heerlijke malse lamskotteletjes . Twas heel geslaagd meer zelfs... want wij hebben genoten van de maaltijd; maar ook van de gezellige warme spreker en ook het gezelschap aan tafel.
EN als je je bedenkt wat je voor dat alles op een ander had betaald mss, dan denk je idd hoe kunnen ze dat allemaal voor zo'n klein prijsje klaar krijgen.
Enfin ... volgend jaar zie je ons weer daar!

Gepost door: Annick en Co. | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

Klaverke, jaja je zat weer al een keertje met je duimen in het vet! Je hebt groot gelijk om ervan te profiteren en het zag er lekker uit. Proeven kunnen we niet maar zoals je het beschrijft moet het van het begin tot het einde zalig lekker zijn geweest.Geniet je nog na?

Gepost door: magda | 19-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.