04-10-07

Herfstsfeer in je huis.

 

Een eigen herfstsfeertje in je huis creëren ... ?

Hoé doe je dat  ... ?

1 HERFSTDECORATIE 8

Je haalt gewoon wat buiten staat nu naar binnen ... ;-)

en laat de bladeren drogen op een schaal .

1 HERFSTDECORATIE 9

 Je kan er een kaars tussen zetten, en ik gebruikte wat granaatappels

waarmee Manlief zo heeft moeten leuren op de Ramblas, Weet u wel ?* klik *

Ik heb ze inmiddels laten drogen en gebruik ze ieder jaar weer opnieuw.

 Ditmaal met laurierbladeren en gedroogde veenbessen...

Daarnaast plaatste ik hier en daar in huis nog een schaal met verse noten ...

1 HERFSTDECORATIE 5

Ook die smaken dit jaar weer overheerlijk.

1 HERFSTDECORATIE 4

In de hal bij ons staan er een paar kandelaars tussen een slinger van dennenappels.  

En een glazen schaal, met een zelfgemaakte pomander erin. Mmmmmmm ...

de geur die dààrvan opstijgt is werkelijk verrukkelijk ... :-) !

 1 HERFSTDECORATIE 7

 Pomanders Klaverke... ? Hoe maak je die ... ? Wel,

men neme ...

* Appelsienen, limoenen of citroenen

* Flink wat kruidnagels

* Gemalen kaneelpoeder

* 1 stopnaald of 1 dunne breinaald

* en dan gaan we nu aan de slag .

1 POMANDER9

Je maakt in de gekozen citrusvrucht allemaal gaatjes met behulp van een stopnaald of een breinaald.

In elk gemaakt gaatje steek je dan weer een kruidnagel in.

Laat wel een kleine spatie tussen iedere kruidnagel,

want als de gebruikte vrucht gaat drogen, dan krimpt die wat in elkaar.

Als de gehele vrucht is bedekt, leg hem dan op een vetvrij papier,

bestrooi hem met een beetje gemalen kaneelpoeder,

en leg hem op een warme, droge plaats.

Na ongeveer zes weken is je vrucht keihard geworden

en de geur die ervan opstijgt is werkelijk FANTASTISCH ... :-) !

Je kan ze nu natuurlijk ook open en bloot laten drogen in een schaal,

vermitst de verwarming bij iedereen nu toch al opstaat,

en het oogt nog best mooi ook ... :-) !

1 POMANDER 7

En zo kan je binnen enkele weken,

je eigengemaakte pomanders tonen met Kerstmis ... :-)

1 POMANDER 8

Ze blijven werkelijk nog jàren goed en de geur blijft overheerlijk ... !

Deze pomanders heb ik leren maken door Maura,

een Engelse dame met wie Manlief en ik al jaren bevriend zijn.

En zo zien mijn oudste pomanders er nu uit ...

1 HERFSTDECORATIE 1

 De geur die ervan opstijgt is nog steeds voortreffelijk ... :-)))

Ik wens jullie alvast veel knutselplezier toe en tot later hé ... !

 Dà-aaaaaaag  ... :-) !

Commentaren

Wuuw.. .. een workshop! Thanks !
Maar dat ga ik dus proberen! :-)

Van 't weekend maakt 'ons' Viviane haar eerste pomanders dankzij Klaverke :-)

Gepost door: viviane | 04-10-07

Reageren op dit commentaar

Geborduurde sinaasappelen! Lekker hé, ik krijg er ook zin in om ze te maken!

Gepost door: Jientje | 04-10-07

Reageren op dit commentaar

klaverke...goede avond... prachtige creaties...maar dan moet ge veel geduld hebben....ik heb een eindeloos geduld om knopen te ontwarren...maar voor zoiets...ik weet het niet !! Nog een fijne avond...liefs...:-))pepino

Gepost door: pepino | 04-10-07

Reageren op dit commentaar

KLAVERKE KLAVERKE
AAN DE
WAND
ALS REPORTAGE
KAN DAT
TELLEN
EN DIE
NOTEN
LUST IK
WEL
SMAKELIJK
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 04-10-07

Reageren op dit commentaar

klaverke Dat heb je prachtig gedaan.
Zo kan de herfstperiode nog mooi zijn hé.

Gepost door: Felix | 04-10-07

Reageren op dit commentaar

waw wat mooi! Ik heb wel al foto's getrokken maar nu moet ik alles nog verwerken.
En vandaag ontbreekt em wel de tijd ,ook door het plat liggen van skynet.
Morgen lukt het me vast en zeker.Maar die pomanders ,dat ga ik ook eens proberen,ziet er prachtig uit en geloof je...snif snif...die van jou begin ik hier al te ruiken.!!!!

Gepost door: magda | 04-10-07

Reageren op dit commentaar

Klaverke Prachtig gewoon.
Ik zet je even tussen de linkjes hoor.
En die pomanders zal ik zeker eens maken hoor .
Ik hou graag van geurtjes.
Gelijk nu toen ik thuiskwam van het wserk rook ik direct mijn potpourri.Lekker!!!!!
Klaverke nog een fijne rest van de avond.
Liefs

Gepost door: Angélique | 04-10-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.